για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ξεκάθαρα, η αδράνεια κοστίζει πιο πολύ από την αντίδραση!

Tuesday, February 26, 2008

Ανώμαλη προσγείωση στη Λήμνο

ΑΠΟ ΤΑ ΣΑΛΟΝΙΑ ΣΤΑ ΑΛΩΝΙΑ

Ο λόγος για τον Ανχη(ΠΖ) κ. Βασιλόπουλο ο οποίος μετά τον επαναπατρισμό του από τις Βρυξέλλες και την ανώμαλη προσγείωση για αυτόν στη Λήμνο και συγκεκριμένα στο 290 Μ/Κ ΤΠ αποφάσισε να βγάλει όλο του το θυμό για αυτή του τη μετάθεση στους οπλίτες και τα στελέχη της συγκεκριμένης μονάδας.

Γενικά ο κ. Βασιλόπουλος από την πρώτη μέρα παραλαβής της διοίκησης φρόντισε να δείξει το ανώτερο του χαρακτήρα του ,με το να φέρεται προσβλητικά και απαξιωτικά σε κάθε στέλεχος και οπλίτη, αγνοώντας συμβουλές και παραινέσεις στελεχών με πολυετή θητεία στην συγκεκριμένη μονάδα σε θέματα καθημερινής λειτουργίας. Επιπλέον φρόντισε να αυξήσει τις υπηρεσίες για όλους, οπλίτες και στελέχη αγνοώντας την οικογενειακή τους κατάσταση και τις ιδιαιτερότητες τους. Όποιος τολμήσει να αντιδράσει και να ζητήσει κάτι καλλίτερο ή λιγότερες υπηρεσίες απειλείται με εκθέσεις ακαταλληλότητας και εγκαλτήρια! Η διοίκηση του κύριου Βασιλόπουλου έχει οδηγήσει πολλά στελέχη και ΕΠΟΠ να θέλουν να φύγουν από το στράτευμα ή ακόμα και την προσφυγή σε δικηγόρο..

Όλα τα παραπάνω σίγουρα παρατηρούνται σε πολλές μονάδες ανά την Ελλάδα, αλλά η εμμονή του κ.Βασιλόπουλου να παρεμβαίνει στο έργο του γιατρού της μονάδας έφτασε σε σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή ενός οπλίτη. Γεγονός στο οποίο θα αναφερθούμε παρακάτω.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του οι οδηγίες προς τους γιατρούς ήταν να μην βγαίνει κανείς ελεύθερος υπηρεσίας και να μειωθούν οι παραπομπές οπλιτών στο ΣΤΕΠ. Απλά παραθέτουμε κάποια γεγονότα

1.Σε αναφορά του τάγματος με πλήρη φόρτο ΕΠ.ΟΠ. λιποθυμάει, ο γιατρός τρέχει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες και η αντίδραση του διοικητή είναι να απαγορέψει στο γιατρό να τον βοηθήσει γιατί ήταν ένας ανεκπαίδευτος ΕΠ.ΟΠ!

2.Στα σκηνάκια του Οκτωβρίου οπλίτης υποφέρει από πόνους στη μέση του, ο γιατρός εφόσον του χορηγεί ενέσιμη αγωγή ζητάει την απαλλαγή του οπλίτη από την άσκηση και την παραπομπή του στο οικείο ΣΤΕΠ. Η απάντηση του διοικητή είναι δεν πειράζει άστον να κοιμηθεί στο χώμα να ισιώσει!!! Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος στρατιώτης αργότερα όταν εξετάστηκε στο 401 ΓΣΝΑ του διεγνώσθη Κοίλη μεσοσπονδύλιου δίσκου..

3.Σε προσπάθεια του γιατρού να του επιστήσει την προσοχή για την ψυχολογική υγεία των οπλιτών και στην αναφορά στο διοικητή για την αύξηση των ψυχολογικών περιστατικών η απάντηση ήταν στα αρχ.... μου!

4.Τέλος στο γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας προσέρχεται στρατιώτης για εξέταση στο γιατρό με έντονο κοιλιακό άλγος, ο στρατιώτης δεν παραπέμπεται στο ΣΤΕΠ και δεν βγαίνει ελεύθερος υπηρεσίας. Γιατί άραγε? Τελικά ο στρατιώτης έπασχε από σκωληκοειδίτιδα και έπαθε περιτονίτιδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του και να χειρουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου..

Το ερώτημα που γενάτε είναι τι περιμένουν οι ανώτερες στρατιωτικές αρχές για να μαζέψουν αυτόν το κύριο?



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



6932 955 437

1 comment:

obat denature said...

very interesting .... nice .....
thank you for the information very inspire me to work more ...... ...... good luck .....
visit also my website ........ please .........

Obat Untuk Penyakit Sipilis
Obat Untuk Penyakit Sipilis
Obat Untuk Penyakit Sipilis
Obat Untuk Penyakit Sipilis
Obat Untuk Penyakit Sipilis