για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ξεκάθαρα, η αδράνεια κοστίζει πιο πολύ από την αντίδραση!

Friday, February 15, 2008

κρατική τρομοκρατία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΑΡ ΚΑΙ νΚΑ

Καμία επανάπαυση απέναντι στην κυβερνητική τρομοκρατία

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν τις κατά συρροήν» τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον ταξικών σωματείων, αριστερών ριζοσπαστικών δημοτικών κινήσεων, συνδικαλιστών και δικηγόρων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, με εμπρηστικούς μηχανισμούς «αγνώστων», αναιτιολόγητες αστυνομικές έρευνες και διαρρήξεις γραφείων.

Οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες πραγματοποιούνται με διάφορες μορφές, είτε «επίσημων» οργάνων της Αστυνομίας, είτε «ανεπίσημων» μηχανισμών που συνδέονται ποικιλότροπα με το «βαθύ κράτος». Εντάσσονται στη γενικότερη εκστρατεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την τρομοκράτηση του εργατικού, λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που αντιστέκονται στα σχέδια καρατόμησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της πλήρους παράδοσης των δήμων στο κεφάλαιο και στη γενικότερη αντιδραστική στροφή που προετοιμάζεται μέσα από τα «ροζ» σκάνδαλα και τη δημοκρατία των ντιβιντί, για να αντιμετωπίσουν τις ελπιδοφόρες και γενικά ανερχόμενες τάσεις των μαζικών αγώνων. Συνδέονται με τις βάρβαρες επιθέσεις κατά των απεργών λιμενεργατών, με τις συλλήψεις των εναεριτών της ΔΕΗ που κάλυψαν τις χαφιεδοκάμερες, με τη συκοφάντηση των μαθητικών και φοιτητικών αγώνων, με τη «στοχοποίηση» αγωνιστών της Αριστεράς.

Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ με τον υπερυπουργό Πρ. Παυλόπουλο, οικοδομεί ένα νέο υπεραντιδραστικό μηχανισμό ηλεκτρονικής καταστολής και παρακολούθησης, που στηρίζεται μεταξύ άλλων και στις μίζες της Ζίμενς και των άλλων αμερικανικών και ευρωπαϊκών πολυεθνικών, με την ενεργό στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ψηφίζει ένα αντιδημοκρατικό νόμο μετατροπής της ΕΥΠ σε άντρο μαζικών παρακολουθήσεων κατά του «εχθρού λαού». Δεν χωρά καμία επανάπαυση απέναντι σε αυτή την πολιτική και τους μηχανισμούς της. Το λαϊκό κίνημα θα δώσει την απάντηση που αξίζει στην κυβέρνηση και το αστικό κράτος.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καλούν όλους τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σε διαρκή επαγρύπνηση, δίνοντας άμεση, μαζική απάντηση σε κάθε ανάλογη πρόκληση. Θα συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους, μέσα από το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς, τις ταξικές εργατικές συσπειρώσεις και τα άλλα μέτωπα, στην αποκάλυψη και απόκρουση αυτών των σχεδίων. Καλεί σε κοινή δράση όλη την Αριστερά μέσα στο μαζικό κίνημα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Για ένα μέτωπο εργασίας – παιδείας – δημοκρατίας και ανατροπής της αντεργατικής και αντιδημοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης.

No comments: