για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ξεκάθαρα, η αδράνεια κοστίζει πιο πολύ από την αντίδραση!

Thursday, March 24, 2011

Συνέλαβαν μέχρι και κούκλες!

Για τις συλλήψεις 8 εκπαιδευτικών στη μαθητική παρέλαση του Συντάγματος

Η κυβέρνηση, πανικόβλητη από τη λαϊκή οργή που διογκώνεται, πετάει το προσωπείο του «διαλόγου» και της «διαβούλευσης», σκληραίνει την πολιτική της καταστολής και καταφεύγει σε μέτρα και πρακτικές προληπτικών συλλήψεων που παραπέμπουν σε κοινοβουλευτική δικτατορία. Όλα αυτά για να στηρίξει την πολιτική κεφαλαίου, ΕΕ και ΔΝΤ, την πολιτική της λεηλασίας των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.
Είναι επίσης φανερό πως θέλει να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στον κόσμο της εκπαίδευσης που αντιστέκεται στην αντιεκπαιδευτική της πολιτική στον κόσμο της δουλειάς που αγωνίζεται στο δρόμο για το μισθό τη σύνταξη την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη το δημόσιο πλούτο, τα δικαιώματα.
Συγκεκριμένα, σήμερα, Πέμπτη 24/3, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική παρέλαση και χωρίς κανένα λόγο, αστυνομικές δυνάμεις προσήγαγαν οκτώ εκπαιδευτικούς, δασκάλους και καθηγητές, αδιόριστους και διορισμένους, μέλη Δ.Σ. της ΠΕΑΕ και διδασκαλικών Συλλόγων. Οι αστυνομικές δυνάμεις, προφανώς γνωρίζοντας πρόσωπα, και έχοντας εντολές να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της παρέλασης άρχισαν να συλλαμβάνουν όποιον πλησίαζε στην περιοχή της παρέλασης και ήταν εκπαιδευτικός. Συνέλαβαν τέσσερις συναδέλφους στην πλατεία Συντάγματος και άλλους τέσσερις στο ισόγειο των γραφείων της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας! Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις, παρά τις συλλήψεις που έκαναν, προχώρησαν με προπηλακισμούς σε βάρος των συγκεντρωμένων. Οι εκπαιδευτικοί, παρά την αστυνομική βία, με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία, παρέμειναν στο χώρο διαδηλώνοντας και προασπίζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
Τη διαμαρτυρία για την  αντιεκπαιδευτική πολιτική και τις συγχωνεύσεις σχολείων, διοργάνωνε η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.- ΕΛΜΕ και οι καλλιτέχνες ενάντια στο μνημόνιο.
Η νεοφιλελεύθερη ηγεσία του Υπ. Παιδείας είναι φανερό ότι απαίτησε συλλήψεις και σιδερένια καταστολή προκειμένου να κάνει ανενόχλητη την εμφάνισή της. Είναι ακόμα φανερό από τον τρόπο των συλλήψεων, ότι παρακολουθούνται συστηματικά τόσο τα γραφεία της ΔΟΕ όσο και τα τηλέφωνα των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών και των Αδιόριστων.
Οι συλλήψεις και η τρομοκρατία δεν μας φοβίζουν. Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά, βαδίζουμε στο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.
Όλοι, όλες στην απεργία της 30ης Μάρτη,
στα συλλαλητήρια και τις Γενικές Συνελεύσεις







No comments: