για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ξεκάθαρα, η αδράνεια κοστίζει πιο πολύ από την αντίδραση!

Sunday, December 28, 2008

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Έλουσαν με οξύ μια μια εργάτρια, μια μετανάστρια, μια συνδικαλίστρια... Επειδή δε χρειάζεται να γράφουμε όλοι κείμενα δείτε ΕΔΩ

επίσης...

Ανακοίνωση ΝΑΡ για την επίθεση στη συνδικαλίστρια εργάτρια Κ. Κουνίεβα


Κάτω η κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία
Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα, τις διώξεις και τις επιθέσεις σε εργαζόμενους

Το Νέο Αριστερό Ρεύμα – ΝΑΡ καταγγέλλει την δολοφονική επίθεση ενάντια στη γραμματέα της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού Κωνσταντίνα Κουνίεβα. Δύο τραμπούκοι τής επιτέθηκαν με βιτριόλι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η Κουνίεβα και το σωματείο της αγωνίζονται για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς σκληρής εκμετάλλευσης, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες. Η εργαζόμενη που δέχθηκε δολοφονική επίθεση, έχει δεχθεί πλήθος εξώδικων, διώξεις, τραμπουκισμούς και πιέσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Είναι εργάτρια και μετανάστρια και για αυτό κάποιοι δεν μπορούν να ανεχτούν τον αγώνα και τη στάση της.
Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη. Σοβαρή ευθύνη έχουν και οι μηχανισμοί της επιθεώρησης εργασίας και των υπουργείων, που γνωρίζουν πολύ καλά και αδιαφορούν (ή υποβοηθούν) τις εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα, την βάναυση εκμετάλλευση των μεταναστών, την βαρβαρότητα των εργολάβων, όπως του εργοδότη της Κουνίεβα.
Και αυτή η δολοφονική επίθεση, προστίθεται στα αλλεπάλληλα κρούσματα καταστολής και αυταρχισμού που η κυβέρνηση και το κεφάλαιο εξαπολύουν ενάντια σε όσους αντιστέκονται, σε όσους αντιδρούν στην βάρβαρη αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση και πολιτική τους. Δολοφονίες νέων, πυροβολισμοί σε μαθητές, χημικά, συλλήψεις και ξύλο στους διαδηλωτές, απολύσεις και τραμπουκισμοί σε εργάτες, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της διαρκούς και σκληρής λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της παιδείας και υγείας της αγοράς και του χρήματος, των αντιασφαλιστικών νόμων, των αντεργατικών μέτρων της Ε.Ε., της συνολικής αντεργατικής επίθεσης ΝΔ, Ε.Ε., Κεφαλαίου και συναινετικής «αντιπολίτευσης» ΠΑΣΟΚ.
Απέναντι σε αυτή την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ο κόσμος του αγώνα, χρειάζεται να δημιουργήσουν μια μαχητική, εργατική και πραγματική αντιπολίτευση που θα ανατρέψει την πολιτική και τις πρακτικές του εργασιακού μεσαίωνα. Με μαζικούς, αποφασιστικούς αγώνες, με αιτήματα μάχης, ρήξης και ανατροπής, με ένα νέο εργατικό κίνημα, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να κερδίσουμε όλα όσα μας ανήκουν!
Θλιβερή είναι για ακόμα μια φορά η στάση της ηγεσίας του υποταγμένου συνδικαλιστικού κινήματος, που όχι μόνο δεν πρωτοστατεί σε μάχες όπως αυτές που δίνει η Κουνίεβα και το σωματείο της, αλλά αδιαφορεί για την εξέγερση της νεολαίας, αρνείται κάθε πρωτοβουλία στήριξης των αγώνων. Δεν κάνει υπόθεσή της ούτε την δολοφονική επίθεση ενάντια σε συνδικαλίστρια!
- Έλληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι
- Κάτω η κυβερνητική και εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία
- Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και το κίνημα εργαζόμενων και νεολαίας
- Ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου


ΝΑΡ, Αθήνα 26 Δεκέμβρη 2008

1 comment:

Δήμητρα said...

Kαλή Χρονιά Αρη.Καλύτερη Χρονιά!